Review Music From NL

15 november 2013, 09:51, door Maurice Tonies,
stijl: rock
wat: ep

label/eigen beheer: eigen beheer

Een mooie hoes met afwijkende hoesmaat, we zijn gelijk bij de les. Met openingstrack ‘Where You Gonna Run’ heeft dit Utrechts rocktrio je ook nog eens meteen te pakken. Binnen no-time zijn we terug in de jaren 90. In dit tijdperk was er veel verschillende rock te horen en dat is bij Counter Jib ook zo. Een feest der herkenning, waarbij vergelijkingen met Queens of the Stone Age, Soundgarden, Rage Against The Machine naar boven komen. De Utrechtse drie-eenheid maakt aanstekelijke muziek waarbij je hoofd vanzelf gaat meeknikken zoals met nummer ‘Succubus’.

De verwachtingen gewekt door de hoes worden meer dan waargemaakt. Wouter de Graaf is een kunstenaar op gitaar, maar ook voor de basgitaar is een belangrijke rol weggelegd. De drums zijn de stille kracht die alles mooi aanvullen. Zanger Florian is niet alleen geschikt voor het harde schreeuwwerk, ook met de rustigere momenten gaat hij perfect om. Even doseren en dan flink gas geven, dat is Counter Jib.

De teksten gaan over verbroken relaties, verlangens, innerlijke kwesties, kortom het dagelijks leven. Het wordt nergens zoetsappig en blijft rocken. Op afsluiter ‘In The Heat of the Moment’ laten ze duistere fantasieën los en lijken helemaal losgeslagen. Als de cd-speler dan ineens stopt, wil je maar één ding… meer!